Philip Morin säkrade SM-guldet för juniorer på första försöket

Postat av Flash Engineering kl 16:05

Philip Morin säkrade SM-guldet för juniorer i JTCC-klassen under STCC-finalen på Mantorp Park i hans första hela STCC-säsong.

– Även om jag inte är helt nöjd med finalen här på Mantorp så känner jag mig stolt och glad över både min JSM-titel och att vara en del av PWR Racing. Summerat över hela säsongen så har både teamet och jag visat prov på snabbhet och styrka, säger Philip Morin.

22-åringen gjorde debut för PWR Racing – SEAT Dealer Team 2016 på Solvalla där han säkrade en stark tredjeplats och under årets säsong säkrade han en seger, tre pallplatser och tre pole positions.

– Den här säsongen har varit lite blandad. Jag har haft bra fart med flest pole positions av alla men haft strul med punkteringar och inte tagit tillräckligt med poäng. Men tack vare teamets enastående jobb hela säsongen och grymma teamkamrater så lyckades vi ta JTCC-guldet, det var helt klart målet för finalhelgen, säger Philip Morin.

Volkswagen Dealer Team Bauhaus-föraren Hugo Nerman säkrade silvermedaljen i JTCC, 21 poäng bakom Morin, och Lestrup Racing Team-föraren Oliver Söderström bronsmedaljen, 39 poäng bakom.

STCC införde Junior-SM i huvudklassen STCC till säsongen 2018 där förare mellan 17 och 22 år får delta. Förarna tävlar med identiska bilar som de etablerade stjärnförarna i huvudklassen.

Senaste nytt