STCC-test lockade 13 nya förare på Gelleråsen Arena

Postat av Flash Engineering kl 20:49

Tretton nya förare deltog i STCC TCR Scandinavias testdag på Gelleråsen Arena som kördes med nykrönta mästaren Robert Dahlgrens Cupra TCR-tävlingsbil och Micke Kågered Racings Volkswagen Golf GTI TCR.

– Vi hade tretton oerhört talangfulla förare på plats under testdagen och av dem tre mästare från årets säsong, säger Micke Bern, vd för MOM Events AB som är ny promotor för STCC TCR Scandinavia.

– Det här är en viktig del i vår satsning för att säkra återväxten och ta skandinavisk elitracing framåt. Hela dagen kändes väldigt positiv och det finns en stor chans att vi har en mästerskapskandidat till STCC 2020 här.

Bland förarna som testade finner vi nykrönta mästarna Lukas Sundahl (Porsche Carrera Cup Scandinavia), Edward Woldseth (Formula Nordic) och Emil Persson (V8 Thundercars).

– TCR-bilen var riktigt rolig att köra, speciellt intressant då jag enbart tävlat med bakhjulsdrivna bilar tidigare. Jag tyckte att jag kom in i bilen fort, känslan var bra. Jag ser positivt på framtiden för STCC och tror att det kommer vara riktigt bra nästa år, säger Emil Persson.

STCC lanserar inför 2020 en ny juniorklass för förare som inte är äldre än 25 år och där bilar som är tre år eller äldre endast tillåts, detta för att hålla kostnaderna nere och skapa en attraktiv klass för en ny generation av förare.

STCC har genom året fört fram racingstjärnor som Mattias Ekström, Richard Göransson och Thed Björk.

Ett antal juniorer som tävlat i gokart och formelbilar under 2019 fick sin första smak av TCR-bilarna under testdagen, däribland norska Formula Nordic-föraren Magnus Gustavsen.

– Jag är väldigt nöjd med att ha få testat TCR-bilen, det är tveklöst en av de roligaste bilar jag kört någonsin och den var snabbare än jag förväntade mig. Testdagen var otroligt positiv för mig som förare då jag fick se mer av STCCs planer om hur skandinavisk elitracing kommer se ut de kommande åren. Att de har en stark plan för att få fram oss juniorer är mycket viktigt och något som gör det intressant för mig som förare, säger Magnus Gustavsen.

STCC 2020 startar den 15-16 maj på Ring Knutstorp i Skåne.

Deltagande förare

Lukas Sundahl
Victor Bouveng
Alfred Nilsson
Thomas Faaras
Edward Woldseth
Magnus Gustavsen
Sebastian Arenram
Kevin Engman
Nicolaj Möller Madsen
Emil Persson
Erik Bertilsson
Isac Aronsson
Anton Bergström

Senaste nytt