TCR Scandinavia storsatsar med 700 000 kr i prispengar, ny promotor och utökad kalender

Postat av Flash Engineering kl 20:46

TCR Scandinavian Series AB presenterar tillsammans med nya promotorn MOM Events AB en storsatsning inför säsongen 2020 med 700 000 kr i prispengar, en utökad kalender och en ny juniorklass.

– Vi har tillsammans med vår nya promotor MOM Events AB tagit fram ett mycket starkt paket för att ta TCR Scandinavia till nästa nivå från 2020 och framåt. Vi ser mycket ljust på framtiden för skandinavisk elitracing, säger Greger Petersson, vd för TCR Scandinavian Series AB.

MOM Events AB med vd:n Micke Bern i spetsen kommer att ta över utvecklingen av promotion och marknadsföring av mästerskapet.

– Greger och jag har haft en långt gående kontakt om TCR och skandinavisk elitracing. Jag är smickrad över att få denna möjlighet, men jag är medveten om vilket ansvar den kommer med. Vi är unga och hungriga på att driva svensk elitracing tillsammans med våra team, förare och sponsorer, säger Micke Bern, som tidigare tävlat i STCC samt startat motorbanan Ljungbyhed.

Teamen kommer att tävla om totalt 700 000 kronor i prispengar nästa år som en viktig del i mästerskapets fortsatta växt.

– Prispengarna blir vårt sätt att återinvestera direkt till våra tävlande. Det ger en stark morot till såväl de som redan tävlar i mästerskapet som potentiella nya förare och team, säger Micke Bern.

Den preliminära kalendern för säsongen 2020 innehåller sju tävlingshelger varav två kommer att avslöjas senare.

– Vi fortsätter vårt samarbete med vår danska motsvarighet och vi siktar på att ha två tävlingar i Danmark där en viktig del är att vi jobbar på att bli en del av Köpenhamns GP i augusti, en oerhört populär och spektakulär tävlingshelg mitt i den danska huvudstaden, säger Greger Petersson.

Premiären körs på Knutstorp, följt av Skellefteå Drive Center som gjorde succédebut under årets säsong, och klassiska Västkustloppet i Falkenberg. Efter sommaruppehållet fortsätter mästerskapet på Gelleråsen Arena med klassiska Kanonloppet medan mästerskapet avslutas traditionsenligt på Mantorp Park i oktober.

En ny juniorklass kommer att införas nästa år för förare som inte är äldre än 25 år och där bilar som är tre år eller äldre endast tillåts.

– Vi har sett oerhört duktiga förare som Andreas Wernersson, Linus Ohlsson och Henric Skoog växa fram och ta steget vidare från juniorklasserna och med vårt nya format skapar vi bättre förutsättningar för att säkra återväxten i svensk elitracing, säger Micke Bern.

En del i juniorsatsningen är en testdag på Gelleråsen Arena dagen efter finalen tillsammans med regerande mästarna PWR Racing. Testdagen har lockat stort intresse och är fullbokad med ett dussintal förare på plats.

– Med de äldre bilarna och en lägre startavgift håller vi kostnaderna nere samtidigt som de kan tävla med i stort sett samma material som toppteamen har i såväl TCR Scandinavia som världsmästerskapet WTCR, säger Micke Bern.

Årets TCR Scandinavia-säsong avgörs på Mantorp Park i helgen där fyra förare har chans om titeln i form av Robert Dahlgren, Tobias Brink, Andreas Ahlberg och Andreas Wernersson.

Kalender TCR Scandinavia 2020*

15-16/5 Knutstorp
12-13/6 Skellefteå
11-12/7 Falkenberg
01-02/8 TBA
15-16/8 Gelleråsen Arena
19-20/9 TBA
03-04/10 Mantorp Park

* = Preliminär

Senaste nytt