Lestrup Racing jobbar på tvåbilssatsning till STCC 2020

Postat av Flash Engineering kl 09:36

Lestrup Racing jobbar på en comeback till STCC inför säsongen 2020 där planen är två Volkswagen Golf GTI TCR på startlinjen.

– Vi siktar på att komma till start med två bilar och vår målsättning är slåss om segrar, precis som vi gjorde 2018, säger teamägare Fredrik Lestrup.

Teamet tävlade senast i STCC 2018 där de tog bronsmedaljen i teammästerskapet och fjärdeplatsen i förarmästerskapet med Andreas Wernersson.

– Vi visade som nykomlingar att vi kunde vara med och utmana om segrarna, en satsning vi var stolta över med tanke på vår korta existens som team. Detta tänker vi bygga vidare på 2020, säger Lestrup.

Under 2019 satsade teamet på långlopp och väljer inför 2020 att utöka satsningen med STCC och för samtal med ett antal förare.

– Något som är positivt inför 2020 är den nya STCC-ledningen med Micke Ohlsson Bern. Det märks tydligt att det är ny energi, vi har aldrig haft så mycket folk som ställt frågor inför säsongen. Just nu pratar vi med ett antal olika förare och nya partners och hoppas kunna avslöja mer inom kort, säger Lestrup.

Teamet har två Volkswagen Golf GTI TCR av senaste specifikation och teamägare Lestrup menar att TCR-konceptet är helrätt för svensk elitracing.

– Vi gillar TCR-konceptet skarpt. Det är ett reglemente där man som team får utdelning när man gör ett bra jobb. TCR ger dessutom goda möjligheter att tävla internationellt för rimliga kostnader. Vi kommer bland annat att köra 24-timmarsloppet i Dubai som uppladdning inför säsongen på hemmaplan, säger Lestrup.

Senaste nytt