CUPRA och SEAT Sverige förlänger STCC-avtal med PWR Racing till 2022

Postat av Flash Engineering kl 08:33

CUPRA och SEAT Sverige har förlängt sitt avtal med PWR Racing och kommer fortsätta tävla i STCC TCR Scandinavia till 2022.

– Vi på SEAT och CUPRA är ytterst glada över att kunna fortsätta vår resa ihop med PWR Racing. Satsningen sedan 2016 har starkt bidragit till den starka utvecklingen vi ser för SEAT och CUPRA i Sverige, säger Per Brinkenberg, märkeschef på CUPRA och SEAT Sverige.

– Vi har ökat volymerna med över 100% under denna period. Nu startar vi nästa del av vår resa, mot en ny era med elektrifiering av bilbranschen och även motorsporten, där CUPRA och SEAT Dealer Team kommer att vara ledande.

Teamet kommer tävla med CUPRAs nya tävlingsbil CUPRA Leon Competición i årets STCC-säsong.

– Vi har alltid varit mån om att försöka påverka och driva utveckling inom områden vi tycker är viktiga och intressanta. Tävling med elbilar är ett exempel. Därför känns det extra spännande och lovande att förlänga partnerskapet med två varumärken som pushar hårt för framtidens energikällor, säger Daniel Haglöf, vd och medgrundare på PWR Racing.

PWR Racing har sedan starten av samarbetet med CUPRA och SEAT Sverige 2016 tagit fyra mästerskapstitlar, varav två förartitlar med regerande STCC TCR Scandinavia-mästaren Robert Dahlgren.

– Vi är mycket glada över PWR Racings fortsatta satsning på svensk elitracing och att de tillsammans med SEAT och CUPRA effektivt nyttjar den marknadsföringsplattform STCC erbjuder. PWR var tidigt ute med att deklarera sitt intresse för TCR-konceptet redan 2016. Likadant nu så är PWR tidigt ute att kommunicera, utveckla och testa elektrifiering av motorsport. Som organisation är vi glada att kunna ha ett bra utbyte och en bra diskussion för att ta sporten framåt. Vi ser en spännande framtid inom bilindustrin, där motorsporten framöver är en viktig spelare, säger Micke Bern Ohlsson, promotor STCC.

Teamet kommer avslöja årets föraruppställning inom kort inför premiären av STCC 2020 som körs den 15-16 maj på skånska banan Ring Knutstorp.

Senaste nytt