Lestrup Racing tjuvstartar 2020-säsongen med Öhlin, Morin, Söderström och Fluch

Postat av Flash Engineering kl 08:15

STCC-aktuella Lestrup Racing tjuvstartar racingsäsongen 2020 i helgen och tävlar med sina två Volkswagen Golf GTI TCR i den 15:e upplagan av Dubai 24-timmars.

STCC-förarna Hannes Morin, Oliver Söderström, Martin Öhlin och Marcus Fluch tävlar i teamets bil med startnummer 111.

– Vår familj har vuxit från en bil och fyra förare till två bilar och åtta förare i långloppen, med två starka uppställningar och en spännande mix av erfarenhet och ungdomlig entusiasm. Det är väldigt motiverande att inleda det nya årtiondet på det här sättet, säger teamchef Fredrik Lestrup.

Morin gjorde STCC-debut förra året med Brink Motorsport medan Söderström tävlade för Lestrup Racing under säsongen 2018. Öhlin gör comeback bakom ratten på en STCC-bil för första gången sedan säsongen 2012 då han tävlade för WestCoast Racing. Fluch har tagit såväl silver som brons i Junior SM-serien JTCC.

– Vi vet att vi har två bra bilar, två bra föraruppställningar, och vårt mål är att vinna det här racet i vår klass. Det kommer inte bli enkelt och det är bokstavligt talat en lång resa mot mål, men vi brinner för det här och ska ge allt vi har, säger Lestrup.

I teamets andrabil tävlar förarna Peter Fahlström, Mats Olsson och Stefan Nilsson, som har kört långlopp med teamet sedan 2013, samt debutföraren Christian Axelsson.

Lestrup Racing arbetar på en STCC-satsning till säsongen 2020, läs mer här, som startar den 15-16 maj på Ring Knutstorp i Skåne.

Senaste nytt