VEIDEC tillbaka i svensk elitracing – blir huvudpartner till STCC

Postat av Flash Engineering kl 08:15

VEIDEC AB blir huvudpartner till STCC TCR Scandinavia. Det innebär att svensk elitracings kungaklass nu får en samarbetspartner som har både miljö och racing i fokus.

– Det betyder oerhört mycket för oss att få in VEIDEC som partner med deras stora engagemang och erfarenhet inom motorsport, säger Micke Bern. VEIDEC för vårt eget miljöarbete framåt, de har ett dedikerat grönt tänk som på många sätt gör vår sport renare och mer klimatsmart.

Ända sedan VEIDEC grundades av Rickard Pålsson och Hans Pettersson har företaget haft motorsport som en plattform för produktutveckling och marknadsföring av sina miljöanpassade kemtekniska produkter.

– Vi använder motorsporten som en testbänk, säger Rickard Pålsson. Det som fungerar under extrema tävlingsförhållanden fungerar också i verkstaden. För oss är det viktigt att visa att gröna produkter inte innebär en kompromiss med kvalitet. Vi är väldigt glada över att få återknyta bandet till STCC och att få hjälpa Micke Bern att utveckla svensk racings kungaklass.

Rickard Pålsson ägde STCC mellan 2006 till 2014 och hade då MECA, Posten och VEIDEC som viktiga samarbetspartners. Under denna period miljöcertifierades STCC och blev första racingmästerskap i världen med att introducera etanol, alkylatbensin och biogas som drivmedel. Det är en stafettpinne som Micke Bern nu för vidare tillsammans med VEIDEC.

– Svensk racing har varit ett kommersiellt och miljömässigt föredöme sedan Rickard tog över STCC, säger Micke Bern. Vi kommer att fortsätta det arbetet genom att se över vilka drivmedel som används för tävlingsbilar och transportfordon och på sikt bli en utsläppsneutral sport.

Den 15-16 maj är det dags för STCC-premiären som avgörs på Ring Knutstorp, därefter väntar ytterligare fyra tävlingshelger innan det är dags för Grande Finale på Mantorp Park 3-4 oktober.

Senaste nytt