STCC släpper reviderad kalender och förbereder publikfri inledning

Postat av Flash Engineering kl 12:59

STCC TCR Scandinavia släpper en reviderad kalender för att kunna genomföra 2020-säsongen på ett säkert sätt under sensommar och höst, med start på Gelleråsen Arena den 15-16 augusti.

Samtidigt förbereder man möjligheten att köra publikfria tävlingar inledningsvis och satsa hårt på en omfattande livesändning.

– Vi arbetar på att kunna genomföra årets STCC-säsong på ett säkert sätt under sensommaren och hösten. Vi jobbar aktivt på att ta upplevelsen till publiken hemma på bästa möjliga sätt under rådande omständigheter, säger Micke Bern, vd för STCC.

– Självklart är det mycket som kan ändra sig och vi bevakar pandemi-situationen noggrant. Vi följer Folkhälsomyndighetens och Svenska Bilsportförbundets föreskrifter för att kunna börja tävla på ett säkert sätt när förutsättningarna finns där. Alla inblandades säkerhet är vår främsta prioritet.

I dagsläget är evenemang som har mer än 50 personer i publik på plats förbjudna och även om förutsättningarna förbättras till hösten arbetar STCC på att utveckla konceptet kring publikfria tävlingar.

– Det är viktigt att poängtera att kalendern är preliminär, speciellt inledningen på grund av den pågående pandemin. Vi ser att det finns en stor sannolikhet att de två första tävlingshelgerna får genomföras utan publik, säger Micke Bern.

– Vi planerar för det värsta och hoppas på det bästa. Om förutsättningarna finns där för att köra publika tävlingar senare i år så är det en bonus.

– Vi för en tät dialog med samtliga team och banor för att hitta ett upplägg som passar alla. Vi har intressanta lösningar på gång så att fans och samarbetspartners kan uppleva STCC hemifrån på bästa möjliga sätt, dessa kommer att presenteras löpande under den kommande tiden.

Den preliminära kalendern inleds med officiell test på Gelleråsen Arena i juli, följt av premiär på samma bana. Mästerskapet fortsätter därefter på Skellefteå Drivecenter Arena, innan det blir ett andra officiell test i september på Mantorp Park.

Slutspelet av STCC 2020 körs under två helger i sträck i oktober på Mantorp Park och Ring Knutstorp.

– Det klassiska kanonloppet firar 70 år och det kommer bli ett mycket speciellt jubileum med STCC-premiär för första gången på 20 år hos oss, säger Richard Göransson, femfaldig STCC-mästare och delägare av Gelleråsen Arena.

– Jag bedömer att upplägget från STCC verkar vara det bästa möjliga under de rådande omständigheterna för samtliga inblandade. Vi kommer att få en kompakt och intensiv säsong, med rätt förutsättningar för att genomföra det på ett säkert och attraktivt sätt.

STCC har för närvarande 14 anmälda förare och fler förare kommer att avslöjas under våren.

Av de redan anmälda finns tidigare världsmästaren Rob Huff som tävlar för Lestrup Racing, regerande mästaren Robert Dahlgren som tävlar för Cupra-teamet PWR Racing och Fredrik Blomstedt som gör comeback för regerande teammästarna Brink Motorsport.

Preliminär STCC-kalender 2020
2 juli – Officiell test, Gelleråsen Arena
15-16 augusti – Gelleråsen Arena
28-29 augusti – Skellefteå Drivecenter Arena
11 september – Officiell test, Mantorp Park
02-03 oktober – Mantorp Park
09-10 oktober – Ring Knutstorp

Senaste nytt