Peter ”Poker” Wallenberg fortsätter i STCC med ny CUPRA

Postat av Flash Engineering kl 08:03

Peter ”Poker” Wallenberg fortsätter i STCC TCR Scandinavia och kommer att köra en helt ny CUPRA Leon Competición TCR med PWR Racing under konceptet Racing for Charity.

– Jag vill börja med att tacka alla som stöttat projektet från start och även de som tillkommit längs vägen, säger Peter ”Poker” Wallenberg, STCC-förare och medgrundare av PWR Racing.

– Det känns fint att på något sätt kunna göra en skillnad genom att syssla med det vi brinner för. Smått otroligt att vi nu går in på Racing for Charitys fjärde år.

Racing for Charity har totalt dragit in över 800.000 kronor i donationer sedan starten som oavkortat går till de utvalda organisationerna.

Utöver rutmönstret pryds bilen av de fem organisationer som är en del av projektet under året; Friends, Happy Child Foundation, Wildhood Foundation, Mamma till Mamma och Star for Life.

– Jag har haft turen att kunna tävla med många olika biltyper och märken genom åren, men kan ärligt säga att förhoppningarna på nya CUPRAn är riktigt höga. Bilen ser väldigt vass ut och det ska bli riktigt kul tävla med den under säsongen, säger Poker.

PWR Racing kommer att driva tre nya CUPRA under årets säsong med regerande mästaren Robert Dahlgren, första kvinnliga STCC-segraren Mikaela Åhlin-Kottulinsky och Wallenberg.

STCC-säsongen startar på Gelleråsen Arena med klassiska kanonloppet den 15-16 augusti. Läs mer här.

Senaste nytt