Premiär för live-plattformen STCC+, streama hela STCC-säsongen 2020

Postat av Flash Engineering kl 13:45

I dag lanseras liveplattformen STCC+ där hela STCC-säsongen 2020 kommer att streamas live på nätet.

– STCC+ är en nyckel i vår förstärkta satsning kring STCC, där vi på ett lättillgängligt sätt ger fans och samarbetspartners en gedigen livebevakning genom hela säsongen, säger Micke Bern, vd för STCC.

– Med tanke på pandemin blir detta ett extra viktigt verktyg för mästerskapet vad gäller vår möjlighet att genomföra säsongen på ett säkert och attraktivt sätt för samtliga inblandade.

Samtliga fyra tävlingshelger streamas live via STCC+, med smygpremiär under det officiella försäsongstestet på Gelleråsen Arena den 2 juli.

– Vi kommer att inleda med en timmes livesändning av en shootout under försäsongstestet. Detta för att ge en försmak av den intensiva säsongen som vi har framför oss, säger Bern.

Under den sista timmen av försäsongstestet på Gelleråsen Arena får samtliga förare 10 minuter att sätta snabbaste möjliga varvtid med nya däck. Allt för att skapa mer action och dramatik inför STCC-säsongen 2020.

– För första gången på länge så kommer publiken att få lära känna oss förare och team på riktigt. I STCC+ kommer våra fans komma nära inpå team, förare och framförallt all action på banan. Jag ser redan fram emot att köra flat out på Gelleråsen Arena den 2 juli, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky

Inför försäsongstestet kommer flertalet studioprogram att sändas med start torsdag den 25 juni där det första avsnittet med Daniel Haglöf, Fredrik Lestrup och Tobias Brink avhandlar kraschen under Mantorp-finalen 2019.

Förutom STCC kommer även klasserna GT4/GTC och Formula Nordic att ha varsitt tävlingsheat livesänt under säsongens samtliga tävlingshelger.

Kommentatorer kommer att vara motorjournalisten Joakim Dyredand, tävlingsföraren Alexander Graff och kommentatorveteranen Thomas Nilsson.

En helsäsongsprenumeration kostar 400 kronor via ett specialerbjudande som gäller fram till och med premiärhelgen.

Efter premiären kostar helsäsong 800 kronor alternativt 250 kronor för enskild tävling.

Mer information finns på: http://plus.stcc.se
STCC-säsongen 2020 startar den 15-16 augusti på Gelleråsen Arena, läs mer här.

Senaste nytt