CUPRA Sverige är nu officiell bilpartner till STCC

Postat av Flash Engineering kl 08:04

För att ytterligare stötta racingen i Sverige och samtidigt underlätta logistik, transporter och bidra med ökad säkerhet går CUPRA Sverige nu in som officiell bilpartner till STCC TCR Scandinavia.

– Inför säsongen 2020 går CUPRA Sverige in som officiella bilpartner till STCC
– Syftet är att stödja svensk elitracing och att lyfta två starka varumärken

På Gelleråsen Arena pågår febril aktivitet under dagens testkörningar, teamen jobbar stenhårt med förberedelserna och trots avsaknaden av publik ligger spänning, förväntan och adrenalin i luften. I samband med uppstarten av säsongen vill CUPRA Sverige stolt meddela att man går in som officiell bilpartner till STCC.

“Samarbetet med STCC känns 100% rätt, det kommer att bidra till att stärka svensk elitracing och samtidigt att bygga vidare på två starka varumärken. CUPRA är framtiden, vi har många nya modeller att vänta, elektrifierade modeller för både gatubruk och racing. Under hösten lanserar vi bland annat CUPRA Formentor, den första helt egenutvecklad modellen från CUPRA. Vi ser också STCC som ett bra skyltfönster mot vår unika målgrupp” meddelar Per Brinkenberg, märkeschef på CUPRA & SEAT Sverige.

CUPRA är sedan 2018 ett eget varumärke i SEAT-gruppen och är ett väl förankrat namn i racingvärlden internationellt. CUPRA i Sverige har tillsammans med SEAT Dealer Team och PWR racing medverkat i svensk elitracing under många år.

För att ytterligare stötta racingen i Sverige och samtidigt underlätta logistik, transporter och bidra med ökad säkerhet går CUPRA Sverige nu in som officiell bilpartner till STCC.

“Vi är oerhört stolta över att kunna välkomna CUPRA som officiell bilpartner till STCC. De har gjort en enormt imponerande resa i Sverige och utnyttjat motorsporten på ett inspirerande och långsiktigt sätt. Detta är ytterligare ett viktigt steg framåt för svensk racing med ett av bilvärldens mest spännande bilmärken,” säger Micke Bern, vd för STCC.

Säsongspremiären för STCC är Kanonloppet den 15-16 augusti i Gelleråsen. Eftersom Corona-pandemin skapar begränsningar kommer åtminstone de två första racen genomföras utan publik. Därför ser CUPRA Sverige väldigt positivt på STCCs nya live-plattform STCC+.

Plattformen möjliggör att racingentusiaster kan följa svensk elitracing live, riktigt nära både teamen, förarna och all action som sker på banan i detalj: http://plus.stcc.se

Senaste nytt