Mikaela Åhlin-Kottulinsky dominerade STCC Shootout på Gelleråsen Arena

Postat av Flash Engineering kl 16:38

PWR Racing-föraren Mikaela Åhlin-Kottulinsky dominerade det officiella STCC TCR Scandinavia-försäsongstestet på Gelleråsen Arena med snabbaste varvtid i såväl eftermiddagspasset som STCC Official Shootout.

– Jag är väldigt nöjd med testet. Jag och hela teamet känner väl till min bil och det känns roligt att vi fick en sista dans tillsammans med avslut på topp. Det var ju här på Gelleråsen som jag vann mitt första STCC-race med samma bil, säger Åhlin-Kottulinsky.

Dagen avslutades med en shootout där förarna fick ett varv var att sätta snabbast möjliga tid och Åhlin-Kottulinsky satte en tid som var under TCR-kvalvarvrekordet, precis innan en stor regnskur drog in över banan.

Åhlin-Kottulinsky körde sin fjolårsbil under testet i väntan på den nya Cupra León Competición TCR-modellen.

– Nu ser jag fram emot leverans av både min och Pokers nya CUPRA Leon Competición, det ska bli kul att skriva nya kapitel i racinghistorien tillsammans med PWR Racing, CUPRA och teamets partners, säger Åhlin-Kottulinsky.

Tobias Brink var näst snabbast under testpasset och tredje snabbast under shootouten bakom ratten på sin Audi RS 3 LMS. Brink Motorsport-teamkollegan Hannes Morin var nära bakom, med ynka 26 tusendelar mellan de båda.

Honda Racing Sweden-föraren Mattias Andersson, som startar sin 20:e STCC-säsong i år, imponerade under shootouten där han var näst snabbast, drygt fyra tiondelar bakom Åhlin-Kottulinsky.

Regerande mästaren Robert Dahlgren gjorde världspremiär med Cupras nya modell León Competición TCR under testet och var fjärde snabbast. Dock körde han shootouten utom tävlan då bilen ännu inte homologerats av TCR-organisationen på grund av reserestriktionerna i spåren av coronapandemin.

– Bilen är ett stort steg framåt på alla områden med instrumentation, drivlina och totalkänslan, säger Dahlgren.

– Men vi fick bilen i söndags, så jag är mest glad över att vi hade så lite bekymmer med en helt ny bil. Vi har ett tufft jobb framför oss för att åka riktigt fort, vi startar i stort sett med ett vitt papper.

Tidigare världsmästaren Rob Huff gjorde STCC-debut under testet med Lestrup Racing Team var sjunde snabbaste förare.

– Vi har haft en bra testdag med blandade väderförhållanden som är bra för mig som håller på att lära mig banan, säger Huff.

– Vi hade en gedigen testplan som vi lyckades genomföra och det känns bra att vara tillbaka bakom ratten efter nästan sju månader utan körning. Jag är riktigt imponerad av teamet, de har fått mig att känna mig som hemma och varit såväl professionella som vänliga.

Mikael Karlsson var snabbast av Micke Kågered Racings tre förare på sjunde plats framför Albin Wärnelöv som gjorde debut med sin nya Hyundai i30 N TCR.

Karlssons teamkollegor Andreas Ahlberg och Emil Persson var nionde och tionde snabbast respektive.

Härnäst väntar STCC TCR Scandinavia-premimären som körs på Gelleråsen Arena den 15-16 augusti.

Se premiären live på STCC+ där du även kan se repris av STCC Official Shootout: plus.stcc.se

Resultat förmiddagspass

Resultat eftermiddagspass

Resultat STCC Official Shootout

Senaste nytt