Ordkrig mellan Mattias Andersson och Tobias Brink efter STCC-premiären

Postat av Flash Engineering kl 09:56

STCC TCR Scandinavia-premiären på Gelleråsen Arena bjöd både på stenhård racing och upprörda känslor. Mattias Andersson missade andra kvalpasset och menar att det var Tobias Brinks fel.

– Tobias Brink borde skaffa nya backspeglar, säger Mattias Andersson.

– Kvalet var en besvikelse, det var inte perfekt av mig själv, men jag blev hindrad på mina två försök av honom. Det gjorde mig minst sagt frustrerad och påverkade hela tävlingshelgen för mig då jag tvingades starta från nionde plats i de första två tävlingarna.

Brink Motorsport-föraren menade å andra sidan att Honda Racing Sweden-föraren alltid är i vägen.

– Mattias fick bara smaka på sin egen medicin, säger Tobias Brink.

– Han är alltid i vägen och borde kanske respektera att vi yngre förare vill fram i karriären. Jag gillar Mattias, men han borde fokusera lite mer på sin egen körning än att skylla på andra förare.

Mattias Andersson lyckades säkra en stark andraplats i tredje och sista tävlingen efter en snabb start där han tog två bilar innan första kurvan.
Tobias Brink tog pole position till andra tävlingen och körde även han hem en andraplats efter närkontakt med världsmästaren Rob Huff.

De båda ligger bara en poäng från varandra i mästerskapet med Tobias Brink på 33 poäng och Mattias Andersson på 32.

Kampen mellan de båda fortsätter om två veckor när STCC TCR Scandinavia tävlar på Skellefteå Drivecenter Arena den 28-29 augusti.

Senaste nytt