STCC fortsätter i Norrland med Midnattsloppet på Skellefteå Drivecenter Arena

Postat av Flash Engineering kl 06:46

STCC TCR Scandinavia-säsongen drar till Norrland och Midnattsloppet på Skellefteå Drivecenter Arena på lördag för årets andra deltävling där den hårda kampen om SM-guldet fortsätter.

Mästerskapet gjorde debut 2019 på den norrländska racingbanan, som är Skandinaviens längsta, och bjöd på rekordjämn racing med en segermarginal på ynka 22 tusendelar mellan Andreas Wernersson och hemmaföraren Robert Dahlgren.

– Nu kommer vi till min hemmabana där vi hade två fantastiska tävlingar förra året. För oss blir det en utmaning med ny bil och full viktlåda. Men jag kör som alltid för seger och kommer kämpa för varje centimeter på banan, säger Robert Dahlgren.

Lestrup Racing Team-föraren Oliver Söderström chockade i STCC-premiären för två veckor sedan där han säkrade pole, seger och mästerskapsledning.

– Känslan från premiären sitter fortfarande i, speciellt efter allt strul vi hade inför. Men jag är ödmjuk inför Skellefteå och tar absolut inget för givet. Vi måste fortsätta och jobba hårt och det kommer bli sjukt tufft i helgen, säger Oliver Söderström.

En förare som är ute efter revansch är Audi-föraren Tobias Brink som satte varvrekord under kvalet i premiären men som fick bestraffning i andra tävlingen där han korsade mållinjen först och blev nedflyttad till nionde plats.

– Premiären var en besvikelse. Men vi visade att vi var snabbast och målet för Skellefteå är tveklöst att få revansch och plocka så mycket poäng det bara går på förarna framför oss i mästerskapet, säger Tobias Brink.

Hela sju förare ligger inom 20 poäng inför tävlingshelgen i Skellefteå där det finns 80 poäng att köra om totalt.

Tidigare världsmästaren Rob Huff ligger bara fyra poäng från ledning och har visat att han snabbt lär sig nya banor, Skellefteå lär inte vara något undantag.

Kågered Racing-trion Andreas Ahlberg, som tog segern i premiärens tredje tävling, Emil Persson och Micke Karlsson visade att de hör hemma i toppen och teamet ligger tvåa i teammästerskapet, 31 poäng bakom Lestrup Racing Team.

STCC-helgen i Norrland inleds med tester på fredag, följt av en späckad heldag på lördag med fri träning, kval och tre tävlingar som samtliga sänds live på: https://plus.stcc.se

Tidsschema – Gelleråsen Arena
Fredag 28 augusti
14:40 – Test 1
16:10 – Test 2

Lördag 29 augusti
09:30 – Fri träning 1
10:40 – Fri träning 2
13:00 – Q1
13:25 – Q2
14:45 – Race 1
16:45 – Race 2
18:15 – Race 3

Startlista STCC TCR Scandinavia – Skellefteå
1 – Robert Dahlgren – PWR Racing – Cupra León Competicíon
7 – Oliver Söderström – Lestrup Racing Team – Volkswagen Golf GTI TCR
12 – Rob Huff – Lestrup Racing Team – Volkswagen Golf GTI TCR
19 – Mikaela Åhlin-Kottulinsky – PWR Racing – Cupra León Competicíon
20 – Mattias Andersson – Honda Racing Sweden – Honda Civic Type-R
21 – Andreas Ahlberg – Kågered Racing – Volkswagen Golf GTI TCR
22 – Albin Wärnelöv – Experion Racing Team – Hyundai i30 N TCR
45 – Emil Persson – Kågered Racing – Volkswagen Golf GTI TCR
48 – Mikael Karlsson – Kågered Racing – Volkswagen Golf GTI TCR
51 – Hannes Morin – Brink Motorsport – Audi RS 3 LMS
59 – Poker Wallenberg – PWR Racing – Cupra León Competicíon
71 – Tobias Brink – Brink Motorsport – Audi RS 3 LMS
91 – Magnus Gustavsen – Brovallen Design – Audi RS 3 LMS

Senaste nytt