Andreas Ahlberg upprörd över incidenter med Rob Huff och Oliver Söderström

Postat av Flash Engineering kl 07:02

Andreas Ahlberg tvingades bryta sista STCC TCR Scandinavia-tävlingen i Skellefteå och lämnade banan upprörd över två incidenter med Lestrup Racing Team-förarna Rob Huff och Oliver Söderström.

– På första varvet gör Oliver Söderström typ sin tredje vansinnesdykning den här dagen. Så då tappar jag ett par bilar när han kör på mig där, säger Ahlberg.

– Sen varvet efter så bromsar Huff på sig i kurva tre och jag går på insidan. När han kommer tillbaka i raceline så tar han med mitt bakhjul och det är färdigåkt. Jag är besviken.

2012-världsmästaren Huff var också besviken efter incidenten med Ahlberg, men tar delvis på sig skulden.

– Jag kom lite brett in i kurva tre och en röd Golf kom på insidan. Vi slog samman som gjorde att styrningen gick sönder på båda våra bilar, säger Huff.

– Jag är lite besviken eftersom att om han bara hade tagit det lite mer försiktigt så kunde vi båda klarat det. Men samtidigt, om jag inte gjort misstaget så hade han inte sett möjligheten.

Både Ahlberg och Huff tvingades i depå efter incidenten. Kågered Racing-föraren bröt tävlingen medan Huff kom ut på banan igen efter två varv och lyckades ta sig i mål på åttonde plats.

Huff ligger på delad andra plats i mästerskapet med Tobias Brink, 12 poäng från mästerskapsledaren Robert Dahlgren, medan Ahlberg tappat ned till femte plats.

STCC TCR Scandinavia fortsätter den 2-3 oktober på Mantorp Park och sänds LIVE på: https://plus.stcc.se

Senaste nytt