Lestrup Racing Team lanserar Young Driver Program i jakten på framtidens STCC-mästare

Postat av Flash Engineering kl 06:16

Lestrup Racing Team lanserar Young Driver Program för att skapa en strukturerad väg för unga förare att nå toppen av svensk motorsport där teamets storsatsning i STCC TCR Scandinavia 2020 kommer att nyttjas.

– I dag saknas det en naturlig stege för juniorer och vi vill fylla det tomrummet, något som jag själv verkligen hade behövt vid starten av min karriär, säger Fredrik Lestrup.

– Detta är ett långsiktigt program som kommer att gå över många år och som vi är måna om att utöka.

Del i programmet är Kenth Öhlin, grundaren av välrenommerade dämpartillverkaren Öhlins.

– Jag är mycket glad över att kunna stötta det här programmet för att skapa ett stabil och relevant verktyg för lovande svenska racingtalanger, säger Kenth Öhlin.

– Att hjälpa unga förare är en del i att säkra återväxten av svensk motorsport, både nationellt och internationellt, och vi tror starkt på att detta programmet kan bidra till det.

Teamet kommer att välja ut fyra deltagare varje år från ansökningar och egen scouting. Förarna ska ha bakgrund inom motorsport, exempelvis gokart, juniorserier eller simracing.

– Vi ska ge juniorer förutsättningarna att utvärdera och förbättra sig som förare, säger Lestrup.

– De kommer att få köra vår avancerade simulator, få lära sig dataloggning och andra verktyg som är avgörande för en fortsatt karriär. Dessutom kommer de få jämföra sig med teamets etablerade förare, däribland världsmästaren Rob Huff och STCC-racevinnaren Oliver Söderström.

Förarna kommer att få köra tester i teamets STCC-bilar, Volkswagen Golf GTI TCR, samma bilar som körs i VM-serien WTCR.

– Det finns ingen bättre övning än att faktiskt köra tävlingsbil och att göra detta så tidigt som möjligt i karriären, säger Lestrup.

– Våra deltagare kommer att få lära sig att jobba med ingenjörer, mekaniker och få prova kvalsimuleringar och köra hela tävlingsdistanser. De kommer att få känna förändringar på bilen och arbeta efter en väl genomarbetad testplan.

En annan viktig del i programmet är utbildning i media och sponsorarbete.

– Vi kommer att hjälpa deltagarna med sponsorarbete och profilering i såväl social media som gentemot rapporterande media, säger Lestrup.

– Deltagarna kommer att få tillgång till våra events och aktiviteter samt bli inblandade i alla våra mediaaktiviteter kopplat till vårt STCC-program.

Lestrup Young Driver-programmet är i slutskedet av att välja förare och ett första test kommer att köras med de slutgiltiga deltagarna i nästa vecka på Gelleråsen Arena.

Senaste nytt