Lestrup Racing Team: ”Vi accepterar inte Robert Dahlgrens ursäkt”

Postat av Flash Engineering kl 14:56

Lestrup Racing Team-föraren Oliver Söderström blev påkörd av mästerskapsledaren Robert Dahlgren under förra STCC TCR Scandinavia-tävlingen på Skellefteå Arena, en krasch som orsakade stora skador på hans Volkswagen Golf GTI TCR

– Jag vet att Robert har bett om ursäkt och jag har hört hans förklaring, men jag accepterar inte det, säger teamchef Fredrik Lestrup.

– Han sa att han hade solen i ögonen i en kurva där det inte var något direkt solljus. Hans manöver var vårdslös och inte värdig en förare på den här nivån.

Dahlgren körde på Söderström i hårnålen på första varvet i tredje tävlingen, något som resulterade i en bruten tävling för Cupra-föraren medan Söderström kunde fortsätta med en skadad bil.

– Vi får sannolikt byta chassi på grund av hans påkörning och Oliver har tvingats uppsöka sjukhus, säger Lestrup.

– Men vi kommer tillbaka i stark form inför nästa tävling och det är helt klart att Robert är stressad över att vi är så nära dem och att vi fortsätter att leverera.

Dahlgren menade att incidenten var ett misstag från hans sida som orsakades av den låga kvällssolen.

– Jag vill be om ursäkt både till mitt team och till Oliver som blev ett oskyldigt offer för mitt misstag, säger Dahlgren.

– Jag bad om ursäkt till Oliver efter tävlingen och jag är glad över att han verkar ok. Jag tittade i backspegeln och när jag tittade tillbaka på banan igen så hade jag solen i ögongen och missbedömde min bromspunkt.

STCC TCR Scandinavia fortsätter med officiellt test på Mantorp Park den 11 september som sänds LIVE på: https://plus.stcc.se

Senaste nytt