Tobias Brink dominerade STCC Shootout på Mantorp Park

Postat av Flash Engineering kl 16:27

Tobias Brink var snabbast med hela sex tiondelar i dagens STCC TCR Scandinavia Shootout på Mantorp Park, trots att han kraschade tidigare under testdagen.

– Det var ett bra varv, helt klart. Mekanikerna har fått jobba hårt idag och det känns skönt att kunna ge dem det här, säger Tobias Brink.

– Nu är det bara hem och ladda inför sista säsongshalvan och kämpa oss ikapp titelkampen.

I dag hölls det officiella halvsäsongs-testet på Mantorp Park med två separata testpass och en avslutande shootout.

Brink Motorsport-föraren Tobias Brink var snabbast i det första testet men körde av banan och tvingade teamet till reparationer långt in under det andra testpasset.

Regerande mästaren Robert Dahlgren var näst snabbast under förmiddagspasset, bara 44 tusendelar bakom, med Brinks teamkollega Hannes Morin trea.

I eftermiddagspasset var det PWR Racing som tog över med Mikaela Åhlin-Kottulinsky snabbast, 0.132 sekunder framför teamkompis Robert Dahlgren.

I den avslutande shootouten la Brink Motorsport beslag på de två främsta platserna där förarna fick ett varv var att sätta en snabb tid. Tobias Brink var snabbast med tiden 1:19.698, hela sex tiondelar framför teamkollega Hannes Morin.

Tidigare världsmästaren Rob Huff var tredje snabbast framför Robert Dahlgren och Mikaela Åhlin Kottulinsky.

STCC TCR Scandinavia fortsätter med årets tredje tävlingshelg på Mantorp Park den 2-3 oktober som sänds LIVE på: https://plus.stcc.se

Resultat – Test 1
Resultat – Test 2
Resultat – Shootout

Senaste nytt