Hannes Morin petar Mattias Ekström från tronen som yngste STCC-segraren

Postat av Flash Engineering kl 11:01

18-årige Hannes Morin skrev STCC TCR Scandinavia-historia under årets näst sista tävlingshelg på Mantorp Park där han blev den yngsta föraren någonsin att säkra en seger i mästerskapet.

Därmed slår han Mattias Ekströms rekord från 1997, året när racinglegendaren skulle fylla 19. Mattias Ekström tog sin första STCC-titel 1999 och gick sedan vidare till att bli mästare i såväl DTM som rallycross-VM.

– Jag är oerhört stolt över att bli den yngsta STCC-segraren någonsin, en sjukt bra känsla och en dag som jag aldrig kommer att glömma, säger Hannes Morin.

Brink Motorsport-förarens helg på Mantorp Park började dock mardrömslikt med avåkning både under test och kval.

Det innebar att han tvingades starta långt ner i de första två tävlingarna där han kämpade sig upp till sjätte och åttonde plats respektive.

Åttondeplatsen gav honom pole position i tredje och sista tävlingen där topp åtta förare vänds om.

Och Brink Motorsport-föraren dominerade tävlingen från start till mål, korsade mållinjen två sekunder framför regerande mästaren Robert Dahlgren.

– Helgen kunde inte sluta bättre än så här, jag är så nöjd med mig själv och bilen. Jag kunde dra upp en lucka snabbt i början av tävlingen. Sedan såg jag att Dahlgren gjorde allt för att komma ifatt, men jag kunde kontrollera avståndet. En helt otroligt skön känsla, säger Hannes Morin.

Hannes Morin leder juniormästerskapet inför STCC-finalen som körs på Ring Knutstorp i helgen den 9-10 oktober med 39 poäng över huvudrivalen Oliver Söderström.

Om du missade helgens tävlingar så finns de på STCC+ där finalhelgens tre tävlingar också kommer att sändas LIVE: plus.stcc.se

Senaste nytt