Hannes Morin säkrade juniorguldet på Knutstorp

Postat av Flash Engineering kl 06:41

Hannes Morin säkrade juniorguldet i STCC TCR Scandinavia-finalen på Ring Knutstorp efter en säsongslång kamp med huvudrivalen Oliver Söderström.

– Var ska jag börja, känns extremt skönt att avsluta på topp. Hela teamet har slitet och att ta hem denna titeln känns som en dröm. Vill tacka alla inblandade, jag är väldigt glad, säger Morin.

19-åringen gjorde en stark avslutning på säsongen och säkrade sin första STCC-seger under förra tävlingen på Mantorp. Segern gjorde att han slog Mattias Ekströms rekord från 1997 som den yngste STCC-segraren någonsin.

– Teamet har gjort en stark insats hela året och att se Hannes Morin säkra juniormästerskapet var fantastiskt, säger teamchef Ted Brink.

– Att ha raderat ut Mattias Ekströms rekord om att vara yngsta segraren i STCC historia är också en fjäder i hatten. Vi hade högre ambitioner i både team- och förarmästerskapet och vi är givetvis besvikna. Samtidigt har motståndet varit väldigt tufft i år, STCC 2020 har verkligen levererat och att landa tvåa i teammästerskapet och trea i förarmästerskapet är inte att försumma. Tack till alla i teamet, alla partners och alla som följer oss för ert stöd!

Senaste nytt