Kevin Engman gör STCC-debut för Brovallen Design i Knutstorp-finalen

Postat av Flash Engineering kl 12:45

Kevin Engman kommer att göra STCC TCR Scandinavia-debut under helgens finaltävling på Ring Knutstorp i Skåne.

– Jag har längtat efter den här dagen sedan jag började med racing, säger Engman.

30-åringen är flerfaldig svensk gokartmästare och har säkrat bronsmedaljen i JTCC tre gånger, senast 2012 innan han tog ett avbrott från sin racingkarriär.

– Jag är ödmjuk inför uppgiften, men målsättningen är att göra resultat och lära mig inför framtiden. Mitt mål är solklart satt på att vara på startlinjen i STCC 2021, säger Engman.

Engman kommer att köra den Audi RS 3 LMS som Magnus Gustavsen tävlat med under årets säsong och norrmannen kommer att vara med teamet som coach för Engman.

– Det är superkul att Kevin kan tävla för oss under finalen, det är en förare som vi jobbat med tidigare under JTCC och som vi tror starkt på, säger teamchef Tobias Johansson.

– Magnus måste tyvärr stå över finalen på grund av den pågående pandemin och de ekonomiska konsekvenser som den har. Men vi siktar framåt till nästa år då vi hoppas kunna hitta en ny lösning med honom.

STCC TCR Scandinavia-finalen inleds på fredag med tester och kval, följt av årets tre sista tävlingar som sänds LIVE på plus.stcc.se för bara 125 kronor.

Senaste nytt