Tobias Brink dubbelsegrar till STCC-ledning på Mantorp Park

Postat av Flash Engineering kl 16:26

Tobias Brink har tagit över ledningen av STCC TCR Scandinavia efter årets näst sista tävlingshelg på Mantorp Park. Brink Motorsport dominerade tävlingshelgen med tre av tre möjliga segrar och ledning av samtliga tre mästerskap: förare, team och junior

Tobias Brink segrade i de två första tävlingarna medan junioren Hannes Morin tog sin debutseger i mästerskapet i den sista tävlingen.

– Helt galet skönt med en dubbelseger och mästerskapsledning. Ett stort tack till teamet som gav mig en fantastisk bil den här helgen. Nybliven pappa, två segrar och ledningen av samtliga tre mästerskap, helt otroligt, säger Tobias Brink.

– Helgen kunde inte sluta bättre än så här, jag är så nöjd med mig själv och bilen. Jag kunde dra upp en lucka snabbt i början av tävlingen. Sedan såg jag att Dahlgren gjorde allt för att komma ifatt, men jag kunde kontrollera avståndet. En helt otroligt skön känsla, säger Hannes Morin, som tog över ledningen i juniormästerskapet.

Tobias Brink leder mästerskapet med 14 poäng över Lestrup Racing Team-föraren Rob Huff som säkrade två andraplatser från helgen på Mantorp Park.

– Med tanke på att detta är en bana som passar våra konkurrenter väldigt väl så är jag mycket nöjd med vårt resultat i helgen. Jag är närmare Brink i ledningen nu än vad jag var Dahlgren inför den här helgen. Vi vet att sista tävlingen på Knutstorp definitivt är en bana som passar oss bra och jag ser fram emot att ta en stor titelfight till finalen, säger Rob Huff.

Regerande mästaren Robert Dahlgren ledde mästerskapet inför helgen men tappade ned till tredje plats i mästerskapet, 17 poäng från mästerskapsledningen.

PWR Racing-föraren kämpade sig till en stark andraplats i sista tävlingen trots 60 kilos kompensationsvikt i sin Cupra León Competición.

– Helgen började tungt med så mycket vikt efter en bra helg i Skellefteå, det bet oss i arslet nu. Men teamet jobbade superbra och gav mig en väldigt bra racebil. Till finalen har vi mindre vikt och allt kan hända, säger Robert Dahlgren.

Robert Dahlgrens teamkompis Mikaela Åhlin-Kottulinsky gjorde sin bästa tävlingshelg för året med två tredjeplatser och var bara sex tiondelar bakom i sista tävlingen.

– Riktigt skönt att vara på pallen två gånger, det behövde vi i teamet. Tyvärr fick jag väldigt överstyrt i början av sista tävlingen och kunde inte utmana Hannes om ledningen, det var väldigt synd. Men det är riktigt kul att vara tillbaka i toppen, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Tidigare mästerskapsledaren Oliver Söderström hade en mardrömshelg på Mantorp Park med två brutna tävlingar och har tappat ner till femte plats i mästerskapet.

– Den här helgen vill jag bara glömma. Vi hade chansen att vara med i mästerskapsfighten med tanke på hur bra jag kvalade igår. Det känns otroligt trist efter all tid man lagt på förberedelser och träning. Så är racing ibland och nu vill jag bara avsluta säsongen med en seger på Knutstorp, säger Oliver Söderström.

Även teammästerskapet har en ny ledare i form av Brink Motorsport som är 14 poäng framför tidigare ledarna Lestrup Racing Team och 50 poäng framför PWR Racing.

Hannes Morin är ny juniormästerskapsledare, 39 poäng framför Oliver Söderström.

Redan nästa helg körs årets STCC TCR Scandinavia-final den 9-10 oktober på Ring Knutstorp i Skåne. Där finns det totalt 80 poäng kvar att köra om och totalt sex förare har en teoretisk möjlighet att bli mästare.

Om du missade helgens tävlingar så finns de på STCC+ där finalhelgens tre tävlingar också kommer att sändas LIVE: plus.stcc.se

Resultat
STCC – Race 1
STCC – Race 2
STCC – Race 3

Ställning förarmästerskap
1 Tobias Brink 153 poäng
2 Rob Huff 139 (-14)
3 Robert Dahlgren 136 (-17)
4 Oliver Söderström 90 (-63)
5 Hannes Morin 90 (-63)
6 Emil Persson 77 (-76)
7 Mattias Andersson 71 (-82)
8 Andreas Ahlberg 63 (-90)
9 Mikaela Åhlin-Kottulinsky 57 (-96)
10 Mikael Karlsson 53 (-100)
11 Magnus Gustavsen 15 (-138)
12 Albin Wärnelöv 4 (-149)
13 Isac Aronsson 3 (-150)

Ställning teammästerskap
1 Brink Motorsport 243 poäng
2 Lestrup Racing Team 229 (-14)
3 PWR Racing 193 (-50)
4 Kågered Racing 1 140 (-103)
5 Honda Racing Sweden 71 (-172)
6 Kågered Racing 2 53 (-190)
7 Brovallen Design 16 (-227)
8 Experion Racing 4 (-239)
9 Isacs Racing 3 (-240)

Ställning juniormästerskap
1 Hannes Morin 197 poäng
2 Oliver Söderström 158 (-39)
3 Magnus Gustavsen 120 (-77)
4 Isac Aronsson 58 (-139)

Senaste nytt