STCC avslöjar utökad kalender för 2021

Postat av Flash Engineering kl 14:00

STCC TCR Scandinavia avslöjar kalendern för säsongen 2021 med 18 tävlingar fördelat över sex helger med start i maj och final i oktober, en ökning med två tävlingshelger jämfört med 2020.

– Vi har arbetat frenetiskt sedan finalen med att färdigställa en kalender och vi är nöjda över att redan nu kunna avslöja ett starkt upplägg för 2021, säger Micke Bern, vd för STCC.

Ny i kalendern är Ljungbyhed Park som kommer att värd för årets andra tävling i slutet av maj, samtidigt som Anderstorp gör comeback i kalendern med årets näst sista tävling.

Ring Knutstorp kommer att stå värd för premiären i början av maj och efter Skåne-turnen fortsätter mästerskapet i Skellefteå, följt av klassiska Kanonloppet på Gelleråsen Arena i augusti. Finalen är åter tillbaka på Mantorp Park utanför Linköping i början av oktober.

– Vi har haft ett mycket bra samarbete med de banor som vi kört på under 2020, säger Micke Bern.

– Vi är glada att kunna förlänga samarbetet med Knutstorp, Skellefteå, Karlskoga och Mantorp, samtidigt som vi får tillbaka Anderstorp i kalendern. Ljungbyhed är utgångspunkten för V8 Thunder Cars, Radical Cup Scandinavia och STCC, så det kändes helt naturligt att introducera den banan till den kommande säsongen.

Trots den rådande pandemin och tack vare ett gediget säkerhetsarbete avslutade mästerskapet säsongen 2020 med en rafflande uppgörelse på Ring Knutstorp mellan Rob Huff, Robert Dahlgren och Tobias Brink. Segrande stod tidigare världsmästaren Rob Huff och Lestrup Racing Team.

– Samtliga inblandade, från förare och team till banor och arrangörer, har gjort ett fantastiskt jobb i år med tanke på förutsättningarna, säger Micke Bern.

– Nu fortsätter vi den starka trenden och växlar upp ytterligare till 2021. Grundstenen för detta är kalendern och där känner vi oss mycket trygga. Vi kommer snart att presentera ett komplett upplägg för STCC+ vad gäller LIVE TV-bevakning och dessutom har vi ett antal nya supportklasser på gång till den kommande säsongen.

Klasserna som tävlar med STCC under 2021 utökas där motorcykel-klassen Pro Superbike gör comeback och ansluter V8 Thunder Cars, Radical Cup Scandinavia, Formula Nordic och Legends.

– Vi har ett gediget samarbete med våra supportklasser och under 2021 kommer ni att kunna följa V8 Thunder Cars och Radical Cup Scandinavia på samtliga helger, säger Micke Bern.

– Formula Nordic kommer att deltaga på samtliga helger utom Ljungbyhed, medan Legends kommer att kunna ses på Ljungbyheds Motorbana, Skellefteå Drive Center Arena och Gelleråsen Arena. Glädjande nog kan vi presentera att Pro Superbike kommer att vara med på Ljungbyheds Motorbana och Gelleråsen Arena.

Preliminär STCC-kalender 2021
7-8 maj – Knutstorp
28-29 maj – Ljungbyhed
18-19 juni – Skellefteå
21-22 augusti – Gelleråsen
4-5 september – Anderstorp
2-3 oktober – Mantorp Park

Senaste nytt