Anmälan för STCC 2021 öppnar – 18-årige Rasmus Hedberg först ut

Postat av Flash Engineering kl 13:39

Anmälan för STCC TCR Scandinavia-säsongen 2021 öppnar i dag och förste förare att anmäla sig är en debuterande junior i form av Rasmus Hedberg med familjeteamet FH Racing.

– Det känns helrätt att en debuterande junior blir vår första anmälda förare på samma dag som anmälan öppnar och det ska bli spännande att följa hans framfart i STCC, säger Micke Bern, vd för STCC.

Under dag ett har två anmälningar kommit in och startfältet väntas växa till den kommande säsongen.

– Vi jobbar hårt för att fortsätta utveckla STCC TCR Scandinavia framåt och vi har ett antal nya förare och team som kommer att avslöjas inom kort, säger Micke Bern.

– Under 2020 hade vi 14 bilar som körde hela säsongen och baserat på indikerat intresse förväntar vi oss ett större startfält på runt 18 bilar till säsongen 2021.

18-årige Rasmus Hedberg kommer att tävla i både privatförarcupen och juniormästerskapet med en Cupra TCR som PWR Racing-föraren Mikaela Åhlin-Kottulinsky tävlat med tidigare.

– Det känns helt klart coolt att ta steget upp till STCC som jag har följt sedan jag var liten och började med racing, säger Hedberg.

– Jag har testat en STCC-bil för några år sedan, men det här blir ändå något helt nytt för mig och vi ska börja testa så mycket det bara går när väl vädret tillåter.

Hedberg tävlade med en Ginetta i GT4 Scandinavia förra året och slutade på sjunde plats totalt.

– Vi ska först och främst lära oss, motståndet i STCC är ju väldigt tufft. Men ambitionen är att ta stabila poäng och att förhoppningsvis vinna privatförarcupen, säger Hedberg.

STCC TCR Scandinavia återlanserade privatförarcupen inför säsongen 2021 där förare i alla åldrar, som kör med eget team och en bil i teamet, tillåts tävla. Läs mer här.

Senaste nytt