Lamborghini fördjupar samarbetet med STCC med testkörning i Italien som pris

Postat av Flash Engineering kl 09:11

Lamborghini Malmö fördjupar samarbetet med STCC inför säsongen 2021 och introducerar STCC Junior Cup accelerated by Lamborghini.

Totalsegraren i STCC Junior Cup, öppen för förare upp till 25 år i huvudklassen STCC TCR Scandinavia, kommer att få åka till Italien och köra ett test med Lamborghini Squadra Corse.

– Efter ett framgångsrikt första år med STCC 2020 var beslutet enkelt för oss att växla upp samarbetet inför 2021, säger Johan Mårtensson, chef för Lamborghini Malmö.

– Med STCC Junior Cup accelerated by Lamborghini kan vi tillsammans med STCC bidra till att stärka återväxten i svensk racing och samtidigt nyttja en stark plattform för våra partners.

Under testet i Italien får segraren träffa ingenjörsteamet bakom Lamborghini Squadra Corse, som är Lamborghinis officiella motorsport-avdelning, och genomföra ett test med de senaste motorsport-modellerna.

– Vi är väldigt nöjda med att kunna presentera denna nyhet tillsammans med Lamborghini och Semler Premium, säger Micke Bern, vd för STCC.

– Priset för segraren i STCC Junior Cup accelerated by Lamborghini är en perfekt morot för den yngre generationen förare. På detta vis kan STCC bli både en språngbräda och en plattform för att livnära sig som förare på sin sport.

STCC TCR Scandinavia-säsongen 2021 startar den 4-5 juni på Ljungbyhed Park i Skåne.

Senaste nytt