Aston Martin blir Official Leading Car för STCC

Postat av Flash Engineering kl 08:00

Aston Martin Stockholm och Semler Premium satsar på STCC genom att bli Official Leading Car från och med säsongen 2021.

– Vi är så klart stolta över att få Aston Martin som stark partner till STCC med deras tidlösa modell Vantage som kommer att leda startfältet, säger Micke Bern, vd för STCC.

– STCC är den största plattformen för skandinavisk elitracing och detta visar vidare på en stark tillväxt där vi attraherar fler och fler starka partners.

Aston Martin återvänder till den svenska marknaden 2021 tillsammans med Semler Premium Sweden där märkets första SUV någonsin, DBX-modellen, gör entré bredvid sportbilsmodellerna Vantage, DB11 och DBS.

– Att utöka vårt samarbete med STCC och introducera Aston Martin som Official Leading Car var ett viktig val för Aston Martin Stockholm, säger Fredric Palmqvist, Brand Manager för Semler Premium Sweden.

– I samband med Aston Martin Cognizant F1 Teams återtåg till Formel 1 vill vi också visa vår passion för motorsport. Aston Martin och deras arv från racing kommer att nå våra svenska kunder på ett nytt sätt framöver ihop med STCC.

Den ikoniska sportbilstillverkaren har målmedvetet tagit mark på den internationella motorsportscenen de senaste åren och kommer att tävla i Formel 1 från och med årets säsong med förarna Sebastian Vettel och Lance Stroll.

STCC TCR Scandinavia startar den 4-5 juni på Ljungbyhed Park i Skåne.

Senaste nytt