CUPRA fortsätter som officiell bilpartner till STCC

Postat av Flash Engineering kl 10:49

CUPRA fortsätter som officiell bilpartner till STCC under säsongen 2021. Förutom ett stort engagemang inom STCC TCR Scandinavia, tillsammans med PWR Racing och CUPRA Dealer team, är båda parter övertygade om att framtidens racing är elektrifierad.

Fordonsindustrin går mot en elektrifierad framtid, nya elbilsmodeller lanseras i snabb takt, batterier effektiviseras och infrastrukturen framtidssäkras.

Traditionellt har motorsporten alltid befunnit sig i frontlinjen av fordonsbranschens teknikutveckling, elektrifieringen är inget undantag. Det är på racingbanan tekniken verkligen sätts på prov, utvärderas och vidareutvecklas.

“CUPRA har djupa rötter inom racing och är ett progressivt varumärke med elektrifierad prestanda som prioritet. Att fortsätta vårt nära samarbete med STCC gör att vi kan fortsätta stärka skandinavisk elitracing och samtidigt arbeta för att elektrifiera racingen.” säger Per Brinkenberg, märkeschef på CUPRA Sverige, och fortsätter, ”I år firar CUPRA tre år som fristående varumärke, framgången är ett faktum och vi lanserar vår första 100% elbil, CUPRA Born, senare i år.”

Som officiell bilpartner fortsätter CUPRA underlätta logistik och transporter, samt bidrar med ökad säkerhet till serien.

“Vi är stolta och glada över att kunna fortsätta vår resa tillsammans med CUPRA, vars imponerande tillväxt och utveckling inspirerar oss starkt,” säger Micke Bern, vd för STCC. ”CUPRAs satsning vad gäller elektrifierad prestanda går dessutom hand i hand med vår satsning på elektrifierad racing på nationell nivå, ett arbete som vi intensifierar under 2021 inför kommande säsonger.”

Hela CUPRAs modellutbud kommer att finnas representerade vid varje tävling i STCC TCR Scandinavia; CUPRA Formentor, CUPRA Ateca och CUPRA Leon Sportstourer e-Hybrid.

Årets säsong startar den 4-5 juni på Ljungbyhed Park och går självklart även i år att följa via den digitala plattformen STCC+.

Senaste nytt