Mikaela Åhlin-Kottulinsky kör både STCC och Extreme E med Jenson Button

Postat av Flash Engineering kl 11:12

Mikaela Åhlin-Kottulinsky, den första kvinnliga STCC-segraren, får ett hektiskt racing-år då hon kommer att köra både STCC med PWR Racing och nya elbilsserien Extreme E med tidigare F1-världsmästaren Jenson Button.

– Det ska bli oerhört kul att både tävla i STCC och Extreme E i år, säger Åhlin-Kottulinsky.

Tack vare två kalendrar som inte krockar kommer Åhlin-Kottulinsky kunna köra båda mästerskapen i år och förberedelserna är redan i full gång.

– Jag flyger upp till Arvidsjaur i dag för att få träning inför Extreme E-premiären som körs första helgen i april, säger Åhlin-Kottulinsky.

Kontrasten mellan de båda mästerskapen kunde inte vara större, med framhjulsdrivna racingbilar på asfalt i STCC och fyrhjulsdrivna off road-bilar i Extreme-E, något som Åhlin-Kottulinsky menar kommer vara en fördel för henne.

– Jag tror absolut att jag kommer dra nytta av båda serierna och framförallt av att jag kommer vara i en tävlingsbubbla under nästan hela året, säger Åhlin-Kottulinsky.

I STCC är hon teamkollega med Robert Dahlgren och i Extreme E kommer hon att dela bil med 2009 Formel 1-världsmästaren Jenson Button.

– Jag har varit i England och testat med teamet och Jenson var väldigt hjälpsam, säger Åhlin-Kottulinsky.

– Jag fick en bra känsla med teamet, precis som jag har med PWR Racing och nu ser jag verkligen fram emot starten av båda mästerskapen.

STCC TCR Scandinavia-säsongen börjar den 4-5 juni på Ljungbyhed Park.

Senaste nytt