Från gokart till STCC – Robin Knutsson skriver på för regerande mästarna Lestrup Racing Team

Postat av Flash Engineering kl 06:57

Robin Knutsson tar ett stort kliv direkt från gokart till STCC TCR Scandinavia i år med regerande mästarna Lestrup Racing Team.

– Jag ser fram emot att göra STCC-debut med Lestrup Racing Team, speciellt efter deras fantastiska säsong förra året, säger Knutsson.

19-åringen har tävlat i gokart de senaste fem åren och tog silver i det svenska 125-gokartmästerskapet 2019.

– Steget är större än jag först tänkte mig då unga förare oftast går via formelbilar eller en supportklass till STCC. Men detta motiverar mig bara mer och jag längtar verkligen tills vi ska börja tävla, speciellt efter mitt första test som gick riktigt bra, säger Knutsson.

Lestrup Racing Team lanserade Young Driver Programme förra året för skapa en strukturerad väg för unga förare att ta sig till toppen av svensk motorsport.

– Detta är en viktig milsten för vårt juniorprogram och vi är mycket glada över att ha Robin med oss, han har visat imponerande form under testerna, säger Fredrik Lestrup, delägare av Lestrup Racing Team.

– Han körde över 100 varv på Mantorp Park och dagen började med noll grader och regn, men han körde felfritt. När banan väl torkade upp satte han imponerande tider och vi kommer jobba nära ihop för att ge honom rätt förutsättningar att utvecklas.

Programmet startades tillsammans med teamets delägare Kenth Öhlin, grundaren av välkända stötdämpartillverkaren Öhlins.

– Som delägare och investerare i teamet så är jag stolt över att kunna välkomna Robin ombord och att se vårt Young Driver Programme bära frukt, säger Kenth Öhlin.

– Det är ett vågat steg för Robin att ta, men jag vet att han är i den bästa möjliga omgivningen för att utvecklas som förare. Den kapacitet vi sett hittills från honom fyller mig med tillförsikt inför de utmaningar som väntar honom och teamet under 2021.

Knutsson är teamets första bekräftade förare till STCC TCR Scandinavia-säsongen 2021, där fler förare kommer att avslöjas under den kommande månaden.

– Jag ser fram emot att kunna lära mig från mina teamkollegor som har så mycket mer erfarenhet än mig, säger Knutsson.

– Och det är mitt mål för säsongen, att lära mig så mycket som möjligt från dem och att bygga erfarenhet. Om jag kan matcha deras fart så kommer jag vara oerhört nöjd.

2021-säsongen startar den 4-5 juni på Ljungbyhed Park.

Senaste nytt