Lestrup Racing Team utökar till fyra bilar i STCC med Mikael Karlsson

Postat av Flash Engineering kl 08:38

Lestrup Racing Team kommer att tävla med fyra Volkswagen Golf GTI TCR i STCC TCR Scandinavia 2021 där Mikael Karlsson ansluter Rob Huff, Oliver Söderström och Robin Knutsson.

– Jag ser verkligen fram emot att tävla med Lestrup Racing Team, speciellt efter deras imponerande säsong förra året och jag hoppas att bli en del i deras titelförsvar i år, säger Karlsson.

Karlsson gjorde STCC-debut förra året och imponerade med seger redan i sin andra tävlingshelg på Skellefteå Arena.

– Mikael imponerade oss förra året och vi vet att han har stor potential, säger Fredrik Lestrup, delägare i Lestrup Racing Team.

– Vi har en stark uppställning med två mycket erfarna förare med Mikael och Rob, samt två unga talanger med Oliver och Robin.

– Att gå från två till fyra bilar är en enorm utmaning som vi absolut inte underskattar. Men jag vet att alla inblandade har vad som krävs för det och vi kommer jobba metodiskt mot vårt mål om att försvara våra titlar.

Medan Karlsson är ny i STCC så har han lång motorsporterfarenhet och säkrade Formel 3 Nordic och Sverige-titeln 2000 och säkrade senast V8 Thunder Cars Sweden-silvermedaljen 2019.

– Jag känner mig bekväm bakom ratten på vår Volkswagen Golf GTI TCR och det ska bli riktigt intressant att arbeta med teamet och den nya data som de har, säger Karlsson.

– Jag har höga personliga målsättningar, men jag vet att vi har ett tuffare startfält i år. Det viktigaste blir att kämpa sig in i topp fem och ta poäng hela tiden.

Karlsson kommer att bli teamkompis med Robin Knutsson i Lestrup Racing Team by Volkswagen Stockholm medan Huff och Söderström kommer att tävla i Lestrup Racing Team-uppställningen.

I nästa vecka kör Karlsson sitt första test med teamet under de officiella försäsongstesterna på Knutstorp (måndag-tisdag) och Ljungbyhed Park (onsdag-torsdag).

Senaste nytt