Mästaren återvänder – Rob Huff siktar på ny STCC-titel med Lestrup Racing Team

Postat av Flash Engineering kl 07:22

Regerande mästaren Rob Huff kommer att fortsätta i STCC TCR Scandinavia 2021 med Lestrup Racing Team efter fjolårets rekordsäsong där han som första icke-skandinav sedan 2002 blev STCC-mästare.

– Jag ser verkligen fram emot att fortsätta i STCC som mästare efter vad som var en av de mest känslosamma säsongerna jag kört på väldigt länge, säger Rob Huff.

Britten, som säkrade VM-titeln för standardvagnsracing 2012, tog titeln efter en lång kamp med Robert Dahlgren och Tobias Brink – trots att han aldrig tävlat på någon av de svenska banorna tidigare.

– Det var verkligen ett blankt papper förra året och jag känner mig mycket mer förberedd inför 2021 då jag har tävlat på fyra av banorna vi ska köra på, säger Huff.

– Det borde definitivt göra mitt liv enklare vad gäller att ställa in bilen för varje bana, snarare än att tvingas lära mig varje bana på nytt.

– Jag förväntar mig ett riktigt hårt mästerskap i år, antagligen ännu tuffare än förra året, och vi kommer göra allt vi kan för att ta oss an det på bästa möjliga sätt.

Lestrup Racing Team tog hand om både förartiteln och teamtiteln förra året, de första STCC-titlarna någonsin för teamet.

– Förra året var en fantastisk milstolpe för oss och vi är väldigt glada över att fortsätta vårt framgångsrika samarbete med Rob, säger Fredrik Lestrup, delägare i Lestrup Racing Team.

– Vi hade höga förväntningar inför vår första säsong tillsammans, förväntningar som han överträffade med råge. Rob delar vår passion för motorsport på precis rätt sätt och vi har ett oförändrad team runt honom som kommer vara en nyckeldel i vårt titelförsvar i år.

Lestrup Racing Team har avslöjat tre bilar till STCC 2021 hittills och har bekräftat att ytterligare nyheter kommer under de kommande veckorna.

Det är sex veckor kvar till STCC-premiären 2021 som körs på Ljungbyhed Park den 4-5 juni.

Senaste nytt