Mattias Andersson testar världsmästarbilen Lynk & Co för första gången

Postat av Flash Engineering kl 14:05

MA:GP och Mattias Andersson har genomfört ett första test av sin nya Lynk & Co 03 TCR inför STCC TCR Scandinavia 2021, samma bil som tidigare STCC-mästarna Cyan Racing säkrade världsmästerskapet WTCR med förra året.

– Bilen kändes mycket bra och det är väldigt många intryck som som snurrar runt i huvudet just nu, säger Mattias Andersson.

Testet kördes på hemmabanan Mantorp Park och teamet har fler planerade testdagar framöver på Gelleråsen Arena bland annat.

– Än så länge handlar testerna om att vi ska lära oss hur man arbetar med bilen, säger Andersson.

– Visst fungerar de flesta TCR-bilar på ungefär samma sätt, men det är många små detaljer som skiljer sig och i ett tufft mästerskap som STCC så måste man ha koll på allt för att kunna prestera.

– I de kommande testerna ska vi mer fokusera på arbetet med inställningar.

Andersson startar sin 21:a STCC-säsong i år och har kört allt från Alfa Romeo och BMW till Opel och senast Honda.

– Det är lite för tidigt att man jämför allt för mycket med Hondan som jag körde förra året, men det är ju två olika generationer av bilar så självklart känner man att det är mer potential i Lynk & Con, säger Andersson.

– Vi arbetar vidare enligt vår plan och det ska bli oerhört spännande att få en första mätning mot konkurrenterna under försäsongstesterna i början av maj.

De officiella STCC TCR Scandinavia-testerna körs på Knutstorp 3-4 maj och Ljungbyhed Park 5-6 maj.

Senaste nytt