Oliver Söderström jagar revansch med Lestrup Racing Team i STCC 2021

Postat av Flash Engineering kl 06:58

Oliver Söderström, som vann fjolårets premiär, är tillbaka i STCC TCR Scandinavia med Lestrup Racing Team och jagar revansch efter en lovande men frustrerande 2020-säsong.

– Jag känner att jag hade ett genombrott förra säsongen som inte riktigt bar frukt. Men jag är sjukt motiverad för 2021 då farten och potentialen var där hela förra året, säger Oliver Söderström.

22-åringen startar sin fjärde säsong med teamet och sin tredje STCC-säsong. Förra året slutade han på femte plats med en seger och totalt tre pallplatser.

– Vi tror stenhårt på Oliver och hans kapacitet, han bevisade att han är snabb och kan vinna tävlingar förra året, säger Fredrik Lestrup, delägare i teamet.

– Vi har byggt upp ett bra förhållande och vi ser verkligen fram emot att bygga vidare på det. Vi är övertygade om att han kan vinna STCC, om inte i år, så under de kommande åren.

Söderström hade 2012-världsmästaren Rob Huff som teamkompis förra året, ett samarbete han menar har hjälpt honom mycket.

– Jag hade ett bra samarbete med Rob förra året och har lärt mig så mycket, speciellt vad gäller racestrategi och omkörningar då han har så mycket erfarenhet, säger Söderström.

– Jag började säsongen starkt förra året men bröt fyra av de sista sex tävlingarna i en kombination av tekniska problem, incidenter och misstag.

– Men jag vet att jag har farten och det motiverar mig för årets säsong – att knyta ihop säcken och slåss om den absoluta toppen. Det blir inte lätt, men det är därför vi är här.

Söderström är Lestrup Racing Teams andra bekräftade förare till STCC 2021 där teamet utlovar mer nyheter under de kommande veckorna.

STCC TCR Scandinavia-premiären körs den 4-5 juni på Ljungbyhed Park i Skåne.

Senaste nytt