VEIDEC fortsätter som huvudpartner till STCC TCR Scandinavia

Postat av Flash Engineering kl 10:00

VEIDEC AB förlänger samarbetet med STCC TCR Scandinavia och fortsätter som huvudpartner till skandinavisk elitracings kungaklass.

– Vi återupptog vårt framgångsrika samarbete med STCC inför fjolårets säsong och nu förstärker vi samt förlänger det inför 2021, säger Joakim Adgård, vd för VEIDEC AB.

– Samarbetet är fokuserat kring produktutveckling, miljö och smittsäkring av evenemang. Motorsporten fungerar som en testbänk för oss där vi kan sätta våra produkter under extrema förhållanden och driva utvecklingen vidare.

Samarbetet mellan VEIDEC och STCC sträcker sig tillbaka till början av 2000-talet där företaget ägde mästerskapet mellan 2006-2014, en period där STCC miljöcertifierades och blev första racingmästerskapet i världen med att introducera etanol, alkylatbensin och biogas som drivmedel.

– Det är oerhört kul att vi kan förlänga vårt samarbete med VEIDEC, vi har en lång tradition tillsammans och detta visar vidare på en stark återväxt av STCC, säger Micke Bern, vd för STCC.

– Vi för tillsammans miljöarbetet och smittsäkring av event framåt, något som är viktigare än någonsin med tanke på rådande omständigheter. Vi fortsätter även gemensamt arbetet för att på sikt bli en utsläppsneutral sport.

STCC TCR Scandinavia smygstartar i nästa vecka med officiellt försäsongstest på Ring Knutstorp den 3-4 maj och Ljungbyhed Park den 5-6 maj.

Senaste nytt