Albin Wärnelöv jagar toppen i STCC 2021 med ny ingenjör

Postat av Flash Engineering kl 08:51

Hyundai-föraren Albin Wärnelöv jagar vidare mot toppen av STCC TCR Scandinavia med en ny race-ingenjör inför årets säsong.

– Min nya ingenjör Steffan var med under testet i Ljungbyhed för första gången och vi fick fyra positiva testdagar, säger Wärnelöv.

Experion Racing Team-föraren tävlar vidare i sin Hyundai i30 N TCR som han gjorde debut med under fjolårssäsongen med en åttondeplats som bästa resultat.

– Vi har tagit steg framåt, men behöver hitta lite mer rotation i bilen och lite mer tid, säger Wärnelöv.

Wärnelövs nya ingenjör Steffan Williams kommer från England och har jobbat i såväl racing som rally tidigare, senast fyra år med WRC-teamet M-Sport.

– Han är en lugn och professionell ingenjör och jag tror vi kommer kunna ta stora framsteg i år via vårt samarbete, säger Wärnelöv.

33-åringen var nionde snabbast som bäst under de fyra testdagarna på Ljungbyheds Motorbana och Ring Knutstorp, bland annat med närkontakt mot en däcktrave.

– Jag understyrde in i den och fick gå i depå för att byta drivaxel. Men jag tycker det har fungerat bra totalt sett under testdagarna, säger Wärnelöv.

– Jag tycker vi har åkt bra när det varit blött, vi har hittat en regnsetup som vi inte hade förra året. Men vi behöver förbättra oss i det torra och det jobbar vi vidare på tillsammans med min nya ingenjör.

Senaste nytt