Andreas Ahlberg jagar topp tre med Kågered Racing i STCC 2021

Postat av Flash Engineering kl 06:59

Andreas Ahlberg siktar på att klättra tillbaka till topp tre i STCC TCR Scandinavia 2021 tillsammans med Kågered Racing efter en tuff fjolårssäsong.

– Riktigt kul att vara tillbaka för min femte STCC-säsong och min nionde säsong totalt med Kågered Racing, säger Andreas Ahlberg.

– Målet är som alltid att vara med och vinna race. Det viktiga för oss kommer vara att höja vår lägstanivå över tid för att kunna utmana om pallen totalt i mästerskapet.

31-åringen slutade på åttonde plats totalt förra året med en seger under premiärhelgen på Gelleråsen Arena och kommer att fortsätta tävla med en Volkswagen Golf GTI TCR i år.

– Andreas är en nyckeldel i vår STCC TCR Scandinavia-satsning och vi vet att han har kapaciteten att utmana de bästa i mästerskapet, säger teamägare Micke Kågered.

– Han hade en tuff säsong förra året av olika anledningar, men vi jobbar med tillförsikt mot att ta oss tillbaka till 2019-säsongen resultatmässigt där han slutade på fjärde plats totalt och utmanade topp tre på allvar.

Andreas Ahlberg och Kågered Racing kör årets första officiella STCC TCR Scandinavia-test på Ring Knutstorp i Skåne i dag, följt av Ljungbyhed Park senare i veckan.

– Jag ser fram emot testerna och det ska bli extra kul att få komma tillbaka till Ljungbyhed, en bana som jag inte tävlat på sedan 2016, säger Andreas Ahlberg.

Totalt körs sex tävlingshelger i STCC 2021 med tre tävlingsheat per helg och start den 4-5 juni på Ljungbyhed Park.

Senaste nytt