Hannes Morin snabbast i händelserikt STCC-test på Ljungbyheds Motorbana

Postat av Flash Engineering kl 15:25

Regerande juniormästaren Hannes Morin var snabbast i STCC TCR Scandinavia-testet på Ljungbyheds Motorbana, detta trots att han körde på en däcktrave och fick bärgas i depå.

– Det var extremt kul att vara tillbaka i bilen och på en helt ny bana dessutom. Vi hade bra fart i regnet och när det torkade upp lite kunde jag känna på gränserna på riktigt, med lite närkontakt dessutom… Såklart är det extra kul att lämna testet med snabbaste varvtid, det lovar gott inför fortsättningen, säger Hannes Morin.

De båda testdagarna kördes i svåra förhållanden med hällregn och flertalet incidenter, däribland Robin Knutsson vars Volkswagen Golf GTI fick svåra skador medan han klarade sig oskadd efter en rutinkontroll på sjukhus.

– Det var en hård smäll, men jag mår efter omständigheterna bra och allt såg ok ut på sjukhuset. Ett stort tack till alla i räddningspersonalen och teamet för deras insatser, säger Robin Knutsson. Läs mer om incidenten här.

En annan STCC-nykomling som också kraschade var FH Racing-föraren Rasmus Hedberg som sladdade av banan i första kurvan och skadade hjulupphängningen. Kraschen gjorde att han missade andra dagens test i Ljungbyhed.

Robert Dahlgren, som säkrade silvermedaljen i fjolårets STCC-säsong, var snabbast i förmiddagspasset bakom ratten på sin Cupra León Competición.

– Jag har haft en superbra känsla i vätan hela tiden och inte bara över ett varv, vi kan konsekvent leverera tider i regnet. Vi har hittat lite grejer som varit jättebra och som jag gärna hade haft på finalen i fjol, säger Robert Dahlgren.

Regerande mästaren Rob Huff var med i toppen av samtliga testpass för Lestrup Racing Team med sin Volkswagen Golf GTI TCR.

– Vi har haft fyra rätt bra dagar trots svåra förhållanden och en ny bana att lära oss. Men den här gången var det lika för alla, till skillnad mot förra året när jag fick lära mig samtliga banor från scratch och det kommer inte göra det sämre för oss i år, säger Rob Huff.

Härnäst för STCC TCR Scandinavia-teamen väntar premiärtävlingen som körs den 4-5 juni på Ljungbyheds Motorbana.

Liveplattformen STCC+ sände ett försäsongsprogram från testdagen på Ljungbyheds Motorbana som kan ses här.

Resultat onsdag – Test 1
Resultat torsdag – Test 2
Resultat fredag – Test 3

Se fler bilder från testet här.
Läs om testet på Ring Knutstorp här.

Senaste nytt