Robert Dahlgren jagar historisk tredje STCC-titel 2021

Postat av Flash Engineering kl 13:02

Med mindre än en vecka kvar till STCC TCR Scandinavia-premiären gör Robert Dahlgren sitt mål för säsongen tydligt: CUPRA-föraren vill bli del av en exklusiv skara av förare som säkrat STCC-titeln fler än två gånger.

– För mig finns inget annat i siktet och förutsättningarna finns definitivt, säger Robert Dahlgren.

Hittills är det bara tre förare som säkrat STCC-titeln fler än två gånger:

Richard Göransson – 5 titlar – 2004, 2005, 2008, 2010, 2016
Thed Björk – 4 titlar – 2006, 2013, 2014, 2015
Fredrik Ekblom – 3 titlar – 1998, 2003, 2007

CUPRA Dealer Team – PWR Racing-föraren hade en stark 2020-säsong med sin helt nya Cupra León Competición, men blev slagen av Lestrup Racing Team-föraren Rob Huff i finalen.

– Jag har nog aldrig varit så besviken som efter finalen förra året och det är mitt kärnbränsle inför 2021, säger Robert Dahlgren.

– Vi fick nya Cupran precis innan premiären förra året och lyckades ändå utmana om titeln. Det i kombination med att vi nu har en hel säsongs data i ryggen gör att jag känner mig oerhört laddad inför årets säsong.

Det var ingen annan förare som tog fler segrar (4) än norrlänningen förra året och totalt blev det sju pallplatser.

Men trots det tar Robert Dahlgren inget för givet.

– På pappret ser allt givetvis väldigt bra ut inför årets säsong, men jag har varit med alldeles för länge för att ta ut något i förskott, säger Robert Dahlgren.

– Tobias Brink var väldigt stark förra året, Oliver Söderström imponerade och i år tror jag min teamkompis Mikaela kommer blanda sig i titelstriden också.

– Så jag tar inget för givet, man måste leverera 100% genom hela säsongen. Jag räknar ned timmarna till premiären och har nog aldrig sett fram emot en premiär så mycket som i år!

Följ STCC TCR Scandinavia-premiären den 4-5 juni LIVE på: https://plus.stcc.se

Senaste nytt