Robin Knutsson utskriven från sjukhus efter kraschen – missar sista STCC-testet

Postat av Flash Engineering kl 20:21

STCC TCR Scandinavia-debutanten Robin Knutsson kraschade hårt i en av de snabbaste kurvorna på Ljungbyhed Park under dagens försäsongstest och tvingas stå över morgondagens avslutande körning.

– Det var en hård smäll, men jag mår efter omständigheterna bra och allt såg ok ut på sjukhuset. Ett stort tack till alla i räddningspersonalen och teamet för deras insatser idag, säger Robin Knutsson.

19-åringen kämpade i de svåra förhållandena under testet som kördes i hällregn på den skånska banan.

I kurva sex fick han sladd och gick av banan i över 100 km/h med sin Volkswagen Golf GTI TCR.

– Jag fick sladd och när bilen kom ut på det regnvåta gräset var jag en passagerare, säger Robin Knutsson.

– Tyvärr var skadorna för stora på bilen för att jag skulle kunna köra imorgon, men jag känner mig redan nu redo att sätta mig bakom ratten igen. Jag lyckades få nära 300 varv under testdagarna och det känns som vi tagit stora steg framåt.

Lestrup Racing Team arbetar med att reparera bilen jämsides förberedelserna inför morgondagens testpass där teamets tre förare Rob Huff, Oliver Söderström och Mikael Karlsson kommer att köra.

– Vi är framförallt lättade över att Robin är oskadd och nu fokuserar vi på att reparera bilen så den är redo inför premiären, säger Fredrik Lestrup, delägare i Lestrup Racing Team.

– Det är trist att testet tog slut i förtid för Robin, speciellt då han gör debut för oss i STCC i år. Men han visade stark form under de första två testdagarna och fick verkligen ett elddop med ösregn, upptorkande och torr bana.

STCC TCR Scandinavia-fältet kör den sista officiella testdagen inför säsongen i morgon på Ljungbyhed Park från 09-16.

Senaste nytt