Robert Dahlgren dominerar årets första STCC-kval i Ljungbyhed

Postat av Flash Engineering kl 16:51

CUPRA-föraren Robert Dahlgren dominerade årets två första STCC TCR Scandinavia-kval på Ljungbyheds Motorbana och säkrade pole position till helgens första två tävlingar.

– Det satt riktigt skönt! Men tiden satt långt inne i Q1, där var jag riktigt nervös. Sedan fick jag backa av i Q2 då en bil stod mitt på banan, men sen satt det på andra försöket. Nu gäller det att ta starten och leda in i första kurvan. Jag tror det kommer bli riktigt tuffa tävlingar, säger Robert Dahlgren.

CUPRA Dealer Team – PWR Racing-föraren slog Tobias Brink med en och två tiondelar respektive i de båda passen. Brink Motorsport-föraren var besviken men siktar på att gå ut hårt i starten av tävlingarna.

– Det var en tight kamp mellan mig och Robban. Vi har gjort ett helt ok kval, men det räckte inte hela vägen. Ska inte sticka under stol med att jag är lite besviken. Nu gäller det att få till en bra start i tävlingarna och vara aggressiv under de första varven då det är lite svårt att köra om här, säger Tobias Brink.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky, den första kvinnliga STCC-segraren, var tredje snabbast i båda kvalen och kämpade med att hitta rätt i inställningarna efter morgonens inledande testpass.

– Vi hade det tufft under testerna i morse, men vi har jobbat stenhårt i teamet för att hitta rätt. Men helt ärligt så hade vi mer att kräma ut i kvalet. Totalt sett är vi däremot nöjda, Robban gjorde en riktigt bra insatt och detta är en bra start på säsongen, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Lestrup Racing Team-föraren Oliver Söderström var fjärde snabbast bakom ratten på sin Volkswagen Golf GTI TCR i båda kvalpassen.

STCC-veteranen Mattias Andersson satte femte snabbaste tid i sitt första kval med sin Lynk & Co 03 TCR och var tre tiondelar från pole position. I andra passet satte han sjätte snabbaste tid.

Andreas Ahlberg var sjätte snabbast i första kvalet för Kågered Racing framför Mikael Karlsson. Lestrup Racing Team Karlsson klättrade två platser till andra kvalet och kommer att starta femma i andra tävlingen.

Andra kvalpasset (Q2) ger poäng till förarmästerskapet där Dahlgren tagit ledningen med fem poäng framför Brink på fyra, Åhlin-Kottulinsky på tre, Söderström på två och Karlsson på en poäng.

Första kvalpasset avgör startordningen till första tävlingen och andra kvalpasset avgör startordningen till andra tävlingen. Tredje tävlingens startordning avgörs genom att vända på topp åtta i resultatet av andra tävlingen.

Helgens första tävling startar 10:50 imorgon och sänds LIVE på: plus.stcc.se

Resultat
STCC – Q1
STCC – Q2

Tidsschema – Ljungbyhed
Lördag 5/6
10:50 – Race 1
13:45 – Race 2
16:50 – Race 3

Startlista STCC TCR Scandinavia – Ljungbyheds Motorbana
#2 – Robert Dahlgren – CUPRA Dealer Team – PWR Racing – CUPRA León Competición
#7 – Oliver Söderström – Lestrup Racing Team by Volkswagen Stockholm – Volkswagen Golf GTI TCR
#19 – Mikaela Åhlin-Kottulinsky – CUPRA Dealer Team – PWR Racing – CUPRA León Competición
#20 – Mattias Andersson – MA:GP – Lynk & Co 03 TCR
#21 – Andreas Ahlberg – Kågered Racing – Volkswagen Golf GTI TCR
#22 – Albin Wärnelöv – Experion Racing – Hyundai i30 N TCR
#32 – Robin Knutsson – Lestrup Racing Team – Volkswagen Golf GTI TCR
#33 – Rasmus Hedberg – FH Racing – Cupra TCR
#48 – Mikael Karlsson – Lestrup Racing Team by Volkswagen Stockholm – Volkswagen Golf GTI TCR
#51 – Hannes Morin – Brink Motorsport – Audi RS 3 LMS
#69 – Hugo Nerman – Kågered Racing – Volkswagen Golf GTI TCR
#70 – Isac Aronsson – Brovallen Design – Audi RS 3 LMS
#71 – Tobias Brink – Brink Motorsport – Audi RS 3 LMS

Besök STCC-databasen för all statistik kring mästerskapet sedan starten 1996.

Senaste nytt