STCC-titelfighten fortsätter i helgen med publik på Midnattssolsloppet i Skellefteå

Postat av Flash Engineering kl 14:58

STCC TCR Scandinavia-titelfighten fortsätter i kvällssolen på Skellefteå Drivecenter Arena under Midnattsolsloppet den 18-19 juni. Och för första gången sedan 2019 kommer publik att tillåtas på plats.

Hemmahoppet Robert Dahlgren kommer dit som både favorit och den jagade föraren i mästerskapsledning efter en stark premiärhelg i Ljungbyhed för två veckor sedan.

– Att vi äntligen får ha publik på min hemmatävling känns riktigt kul och speciellt, säger Robert Dahlgren.

– Banan är helt annorlunda mot Ljungbyhed trots att båda är flygplatsbanor. Jag kommer dit med högt självförtroende och vet att den passar vår bil bra. Vi kan säkra en stark helg, men jag vet att våra konkurrenter kommer starkare än de var under premiären – det kommer att bli tufft.

Närmst CUPRA Dealer Team – PWR Racing-föraren är Oliver Söderström och Tobias Brink som delar andraplatsen i mästerskapet, 17 poäng från ledning.

– Det är en extra motivation att försöka slå Dahlgren på hans hemmabana. Sedan vet jag att Skellefteå är en bana inte som passar vår bil, men kollar man datan från förra året vet jag att det finns mycket att förbättra för oss – det känns positivt. Kan vi sy ihop allt så har vi mycket bättre chanser i år att kunna utmana som seger och ta ikapp i mästerskapet, det är det viktigaste, säger Oliver Söderström.

– Vi är oerhört taggade och åker till Skellefteå för att slå Dahlgren. Ljungbyhed gick inte som vi hoppades på, men vi var snabba. Vi siktar på titeln i år och målsättningen är inte annorlunda inför helgen, det är segerjakt som gäller även här‚ säger Tobias Brink.

Förra året la Robert Dahlgren beslag på två av segrarna medan Mikael Karlsson säkrade sin första STCC-seger någonsin i tredje tävlingen.

– I år hoppas jag vi kan säkra minst en seger som inte är i tävlingen med omvänd startordning. Jag har mycket bättre känsla för Skellefteå än Ljungbyhed och det ska bli spännande att se var vi står. Vi har mycket att testa inför tävlingen och vi går för seger, säger Mikael Karlsson.

Kågered Racing-föraren Hugo Nerman imponerade i sin STCC-comeback under Ljungbyhed-premiären med en andraplats och nytt varvrekord i sista tävlingen. 22-åringen ligger på delad sjätte plats i mästerskapet med Mikael Karlsson inför Skellefteå.

– Vi tar med oss farten vi hade i Ljungbyhed till helgens tävlingar. Vi hittade många bra saker under premiären och ska försöka ta vara på det i Skellefteå, en bana som jag bara tävlat på en gång tidigare. Det brukar bli bra racing här och jag hoppas få med mig ordentligt med poäng, säger Hugo Nerman.

Midnattssolsloppet på Skellefteå Drivecenter Arena inleds med test och kval på fredag, följt av tre tävlingar på lördag som samtliga sänds LIVE på: http://plus.stcc.se

Tidsschema Skellefteå Drivecenter Arena
Fredag 18/6
11:40 – Test 1
15:00 – Test 2
20:20 – Kval Q1
20:50 – Kval Q2

Lördag 19/6
12:40 – Race 1
16:40 – Race 2
20:40 – Race 3
Klicka här för komplett tidsschema.

Startlista STCC TCR Scandinavia – Skellefteå Drivecenter Arena
#2 – Robert Dahlgren – CUPRA Dealer Team – PWR Racing – CUPRA León Competición
#7 – Oliver Söderström – Lestrup Racing Team by VW STHLM – Volkswagen Golf GTI TCR
#19 – Mikaela Åhlin-Kottulinsky – CUPRA Dealer Team – PWR Racing – CUPRA León Competición
#20 – Mattias Andersson – MA:GP – Lynk & Co 03 TCR
#21 – Andreas Ahlberg – Kågered Racing – Volkswagen Golf GTI TCR
#22 – Albin Wärnelöv – Experion Racing – Hyundai i30 N TCR
#32 – Robin Knutsson – Lestrup Racing Team by VW STHLM – Volkswagen Golf GTI TCR
#33 – Rasmus Hedberg – FH Racing – Cupra TCR
#48 – Mikael Karlsson – Lestrup Racing Team by VW STHLM – Volkswagen Golf GTI TCR
#51 – Hannes Morin – Brink Motorsport – Audi RS 3 LMS
#69 – Hugo Nerman – Kågered Racing – Volkswagen Golf GTI TCR
#70 – Isac Aronsson – Brovallen Design – Audi RS 3 LMS
#71 – Tobias Brink – Brink Motorsport – Audi RS 3 LMS

Besök STCC-databasen för all statistik kring mästerskapet sedan starten 1996.

Senaste nytt