Oliver Söderström kör SM i Karting som uppladdning inför STCC-slutspurten

Postat av Flash Engineering kl 09:37

Lestrup Racing Team-föraren Oliver Söderström kommer att köra SM i Karting i Uppsala den 3-7 augusti som uppladdning inför STCC TCR Scandinavia-slutspurten som börjar den 21-22 augusti med Kanonloppet på Gelleråsen Arena.

– Det ska bli sjukt spännande och detta är precis vad jag behöver som uppladdning efter två månaders uppehåll med racingen, säger Söderström.

23-åringen ligger på femte plats totalt i årets STCC-säsong efter en tuff inledning med hittills bara en pallplats.

– Jag måste leverera på absolut topp under de kommande fyra STCC-helgerna och enligt mig finns det ingen bättre uppladdning än karting, det är den bästa och mest intensiva racingen, säger Söderström.

Söderström kommer att tävla för KH Racing, som drivs av tidigare kartingvärldsmästaren Kenneth Hildebrand, i klassen Senior 125 under SM-veckan i Uppsala.

Trots att det är nästan tio år sedan Söderström tävlade i gokart har han högt satta mål.

– Jag skulle inte gjort detta om jag inte trott att jag kan vinna, säger Söderström.

– Men jag möter ett startfält på 70 förare som tävlar nästan varje helg, så det är inte säkert att jag tar mig till final ens. Men jag tror och hoppas på det.

Lestrup Racing Team kommer att ställa ut en av sina Volkswagen Golf GTI TCR-bilar under kartingtävlingen.

– Vi kommer att ställa ut en av våra STCC-bilar som en del i att visa kartingförarna vilka möjligheter det finns i framtiden som professionell racingförare. Det ska bli riktigt kul, säger Söderström.

STCC TCR Scandinavia är tillbaka på banan den 21-22 augusti på Gelleråsen Arena där samtliga tävlingar sänds LIVE på: plus.stcc.se

Senaste nytt