Sex tusendelar mellan Mikaela Åhlin-Kottulinsky och Mikael Karlsson i STCC-sommartestet

Postat av Flash Engineering kl 16:11

Ynka sex tusendelar skilde Mikaela Åhlin-Kottulinsky och Mikael Karlsson åt i STCC TCR Scandinavias tvådagars sommartest på Gelleråsen Arena.

CUPRA Dealer Team – PWR Racing-föraren var snabbast med tiden 1:06.133, bara två tiondelar från Tobias Brinks kvalvarvekord på den värmländska banan.

– Det känns bra att vara snabbast, men det var med liten marginal. Vi har haft bra testdagar med mycket körning och vi har fått ut mycket information. Vi känner oss rätt trygga inför Kanonloppet och vi har en bra bas med bilen. Jag har ju inte vunnit något race i år och det är klart att jag siktar på det, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Lestrup Racing Team-föraren Mikael Karlsson ökade tempot mot slutet av testdagarna och var snabbast i det avslutande eftermiddagspasset med en tid som bara var 0.006 sekunder långsammare än Cupra-förarens bästa tid under förmiddagpasset.

– Det har gått riktigt bra och vi har fått ihop över 130 varv. Vi hade lite bromsproblem senast i Skellefteå och det har vi löst nu. Jag bor ju i Karlskoga och det känns bra att köra hemmatävlingen under Kanonloppet och siktet ligger på en pallplats, säger Mikael Karlsson.

Oliver Söderström, som ligger på femte plats i mästerskapet, var riktigt nära toppen också, 29 tusendelar från förstaplatsen bakom ratten på sin Volkswagen Golf GTI TCR.

– Jag är faktiskt väldigt nöjd totalt med testet och tredje snabbaste tid. Det känns som att det finns ännu mer potential i både mig och bilen. Vi måste bara sy ihop säcken bättre. Nu har vi mycket data att analysera inför Kanonloppet där jag siktar på att klättra i totalställningen, säger Oliver Söderström.

Mästerskapsledare Robert Dahlgren spenderade stora delar av testet i depån när teamet jobbade med ett tekniskt problem som kvarstod efter målflaggan i sista passet. Trots problemen lyckades han sätta fjärde snabbaste tid totalt, två tiondelar från sin teamkollega.

– Vi har haft ett elfel med bilen som gjort att jag missat värdefull testtid och det blev stressigt. Men vi har goda förhoppningar om att lösa det inför Kanonloppet. Det finns definitivt potential i bilen och jag ser fram emot att tävla igen, säger Robert Dahlgren.

STCC-nykomlingen Kevin Engman imponerade i sin första officiella körning för Brink Motorsport med femte snabbaste tid.

Lynk & Co-föraren Mattias Andersson satte sjätte snabbaste tid framför Kågered Racing-duon Andreas Ahlberg och Hugo Nerman på platserna sju och åtta.

Titelaspiranten Tobias Brink lyckades bara sätta nionde snabbaste tid bakom ratten på sin Audi RS 3 LMS då Brink Motorsport fokuserade på race-inställningar, medan Robin Knutsson rundade av topp tio för Lestrup Racing Team.

Härnäst väntar Kanonloppet på Gelleråsen Arena för STCC TCR Scandinavia-startfältet den 21-22 augusti.

Resultat
STCC Torsdag FM + EM
STCC – STCC Test Onsdag
STCC – STCC Test Torsdag FM
STCC Test Torsdag EM

Senaste nytt